dijous, 20 d’abril del 2017

15 NOVETATS INFANTILS PEL DIA DEL LLIBRE


El dia del Llibre és un dels meus dies més esperats de l’any, com a bona fan dels contes que sóc. És un dia especial on la cultura i, sobretot, la literatura tenen un paper protagonista i, això, m’encanta. Regalar llibres és regalar cultura. És regalar moments compartits. És regalar imaginació. És regalar experiències. En definitiva, és un GRAN REGAL!!

Malauradament, però, el Dia del Llibre és només un dia a l’any per molta gent. Per a mi, i espero que per molta més gent, és o pot ser cada dia. Tots els dies poden ser un gran dia, ple d’experiències, amb un bon àlbum il·lustrat. És per això que jo sempre defensaré el llibre com a gran recurs per a l’aprenentatge i com a tal hi dedicaré les entrades que facin falta. jeje

Ja fa uns dies que no faig més que veure llibres per tot arreu i m’agrada. És per això que volia fer un petit recull de novetats per als que encara dubteu quin conte regalar o comprar per aquest Sant Jordi.

Així doncs, per aquest 2017 us recomano aquestes 15 preciositats!!

 QUI QUÈ QUÈ d'Oliver Tallec






Qui què què, de Oliver Tallec, és un llibre-joc ideal per enganxar als més petits a qualsevol hora del dia.

De la col·lecció Els QuiQuè, l’editorial BiraBiro ens porta el tercer capítol. Més divertit, si és pot, que els anteriors.
Els coneixeu? Us asseguro que són una aposta segura i divertida que requereix de molta participació!!

PODRIES de Joana Raspall


Del magnífic poema “Podries” de la Joana Raspall sorgeix aquest gran llibre de l’editorial Tukatuka.

Aquest llibre de poesia infantil pretén acostar de manera divertida i amena aquest tipus de literatura als més petits de la casa. Alhora, també, provocarà en ells algunes reflexions que acompanyen aquest preciós poema de la Joana Raspall.

Podries està ple de respecte cap a les diferències i emoció. Ens fa veure que tots podríem ser altres persones, podríem haver nascut en altres països, podríem tenir cultures diferents i un llarg etcètera de podries. És per això que mai hem d’oblidar que el que ens separa de les altres persones és un simple “podries” i hem d’ajudar sempre que puguem a tot aquell que ho necessiti, com ara els refugiats que fugen d’una guerra que no han decidit i que PODRIEM ser nosaltres.

Aquest llibre no tardarà en estar a la meva biblioteca de “mestra”, us ho asseguro!


TU M'AGRADES de Noelia Terrer


Aquesta és la història de diferents parelles d’animals aparentment incompatibles però inseparables que, tot i ser ben diferents, s’agraden!
Aquest conte pretén trencar amb els estereotips d’aparença i demostrar que les diferències són  positives i molt compatibles.
Tu m’agrades demostrarà als més petits que l’amistat està per sobre de tot a través de les  curioses i divertides històries dels animals. Ah, i què me'n dieu de les il·lustracions? Penso que són genials!!


EL LLIBRE SECRET DE LES PRINCESES QUE TAMBÉ ES TIREN PETS de Ilan Brenman


Del meravellós Les princeses que també es tiren pets en surt la segona part on el protagonista n'és el llibre secret. Aquest llibre secret revela el nom d’aquelles princeses que es tiren pets i farà passar una bona estona als més menuts tot canviant algunes idees que tenim sobre les princeses.

En aquest cas la Laura es retroba després d’uns anys amb el llibre secret de les princeses. El seu pare li havia explicat l’existència d’aquest llibre quan era petita però ara el veurà per ella mateixa. Descobrirà els secrets més preuats de les princeses.
Com l’anterior, és un gran llibre contra els estereotips de gènere i ideal per trencar la visió de les princeses.

MOLT DE COMPTE AMB ELS POLLS de Giles Andreae



Molt de compte amb els polls de Giles Andreae tracta de manera divertida un tema molt habitual a totes les famílies amb fills, els POLLS.
Així doncs, en aquest conte acompanyarem a  en Roc i els seus polls durant el seu dia a dia. Podrem veure, amb un toc d’humor, com viuen els polls als nostres caps i lo bé que s’ho passen quan ens gratem.
Llegint aquest conte en família us fareu un tip de riure i és probable que us piqui el cap només obrir-lo!!


PETITA A LA JUNGLA de Marta Altés


Marta Altés ho ha tornat a fer! Aquest cop ens porta aquest conte ple de tendresa i superació en el qual ens demostra que ser el més petit no és sempre un inconvenient.
Petita a la jungla ens parla des de la mirada de l’animaló més petit de la jungla. Ens ensenya la grandesa del món i com aquesta encara és fa més gran quan més petit ets tu. Però això no ha de ser cap impediment per viure aventures, ja que quan més petit ets més grans poden ser les experiències. A més, ens fa veure que tenir por no serveix per res, només ens impedeix viure grans aventures. Si perdem la por és igual la magnitud del repte que de bens segur que ho aconseguirem!

És ideal per alimentar la curiositat dels nostres menuts i motivar-los a no tenir por de res, per gran que sigui. 

EL MUSEU D'EN TRONQUET de Åshild Kanstad Johnsen


En Tronquet és un nen molt curiós i es passa el dia recollint coses del bosc i guardant-les en capses a casa seva. Arriba un dia que ja no té espai on guardar les seves troballes. Aquell dia, amb l’ajuda de la seva sàvia àvia, decideix obrir un museu on exposar totes les coses que ha anat recollint del bosc. Vosaltres que faríeu? En Tronquet tenia clar que no els volia llençar!

Amb aquest conte descobrirem milers d’objectes que en Tronquet ha trobat al bosc i podrem aprendre molt vocabulari nou.

En definitiva, Åshild Kanstad Johnsen ens porta aquesta original història d’un museu de troballes.

ELS IMAGINARIS de A.F. Harrold


En Rudger és el millor amic de l’Amanda, però només ella hi pot jugar i només ella el pot veure. En Rudger és un amic imaginari. Un dia apareix un senyor que intentarà emportar-se a en Rudger. Es tracta d'un caçador d’amics imaginaris. L’única manera d’evitar que se l’emporti és que fugi sol. Però, sobreviurà sense que ningú l’imagini?

Aquest magnífic llibre tracta un tema delicat com n’és la identitat personal, l’amistat i la imaginació, molt lligats en alguns casos. Tracta amb normalitat i molta delicadesa el tema dels amics imaginaris i fa una metàfora amb els que no hi creuen i intenten evitar que es tinguin.

Sens dubte, un dels millor llibre d’aquest 2017!

Pot ser és un pel llarg per a infantil però és ideal per ser explicat.


LA MUNTANYA DE LLIBRES MÉS ALTA DEL MÓN de Rocio Bonilla


L’Enric era un nen que volia, amb totes les seves forces, volar. Ho va provar de moltes maneres però no ho aconseguia. Va crear ales de tot tipus però no ho va aconseguir. Va demanar volar com a regal de Reis però tampoc va funcionar. Veient les ganes que tenia l’Enric de volar, la seva mare li va explicar que hi havia més maneres de volar i li va regalar un conte. Va ser a partir d’aquell dia que l’Enric va aprendre a volar, a volar a través dels llibres! I des d’aleshores no ho ha deixat de fer mai.

És un gran conte per  fomentar la lectura i animar als més petits a volar amb els llibres per la seva imaginació.


AIXÒ NO ÉS LA SELVA de Susanna Isern


Aquesta és la divertida història de la Paula, una nena que aprèn a dir NO! a la Paula li sembla molt divertit negar-se a fer les coses i dir NO. És aleshores quan la casa de la Paula es transforma en una autèntica selva on els animals fan el que volen.

És un conte divertit amb unes il·lustracions genials, de la mà de Rocio Bonilla, que ens porta a aquell moment en que els infants descobreixen el NO! Ho fa amb molt d’humor i acaba demostrant que el descontrol no agrada a ningú, ni a la Paula.



LA LLEGENDA DE SANT JORDI EXPLICADA PEL SENYOR DRAC! de Carles Sala i Vila





Aquesta és la curiosa i original història de Sant Jordi explicada pel senyor Drac. En aquest cas, el senyor Drac és vegetarià i no pas ferotge i carnívor. Com seria la llegenda aleshores? I si el cavaller no fos tant valent com aparenta? Amb aquest conte descobrirem un altre punt de vista d’aquesta coneguda història.

Aquest conte no és cap novetat però considero que segueix sent una bona opció per un Sant Jordi alternatiu. Com en tot, sempre és millor tenir més d’un punt de vista de les coses.



UN TIGRE AMB TUTÚ de Fabi Santiago


Aquesta és la història d’en Max, un tigre especial. En Max és un tigre amb un somni molt clar, ser ballarí. Però a l’escola de dansa no accepten tigres i ell sempre es queda mirant des de la finestra de la classe. Però no es rendirà mai i decideix començar a ballar pels carrers de Paris. La gent quan el veu fuig de por, mai ningú havia vist un tigre ballarí. Tothom l’evita menys una petita ballarina que l’acompanyarà en el seu somni i l’ajudarà a aconseguir ser ballarí.


Aquest àlbum em va enamorar només veure’l. Trencar amb els estereotips mola, i molt! Tothom pot aconseguir ser el que es proposi amb esforç i ignorant els que no hi creuen. Aquest tigre superarà totes les pedres que li van posant al seu camí per aconseguir un somni. Els objectius i somnis ens els proposem nosaltres, en cap cas la societat ens ha de dir el que podem o no fer.

I EN CASTELLÀ...


PAPÁ ESTÁ CONECTADO de Philippe Kemmeter


Si veieu un pingüí amb un portàtil no us espanteu, és el pare del nostre protagonista que està sempre ben connectat al món virtual.

Així doncs aquest conte no pot ser més actual i ens animarà a tots a reflexionar sobre quin paper han de tenir o volem que tinguin les tecnologies a les nostres vides. Amb humor ens demostrarà la quantitat de coses que ens estem perdent mentre mirem una pantalla.

M’encanta aquest conte ja que no només és ideal per a infants sinó que a molts pares i mares els aniria bé fer-li un cop d’ull.  


¿DÓNDE ESTÁ OSO? de Jonathan Bentley



Aquesta és la divertida història d’un nen que no troba per enlloc el seu estimat ós. I sembla mentida que no el trobi ja que sempre sembla molt evident on està. Aquest detall és el que dóna la gràcia a aquest àlbum il·lustrat i el que farà que tots els infants participin.


A més, tracta el tema de l’aferrament cap a un peluix/objecte que tots hem tingut en algun moment de la nostra infància.

Jonathan Bentley, junt amb l’editorial Patio, ens ofereixen aquesta divertida trama narrada des de la mirada innocent d’un infant. Molt recomanable per a primeres edats!!



HAY UN TIGRE EN EL JARDÍN de Lizzy Stewart


Tot i estar segura que al seu jardí no hi ha cap tigre la nostra protagonista investigarà i imaginarà. Tot comença quan la seva àvia li explica que al jardí de casa hi viu un tigre, però ella sap que els tigres viuen a la selva i no pot ser que estiguin al seu jardí.

Aquest preciós àlbum il·lustrat farà que veiem que no hi ha res més extens que la imaginació. Mai tallem les ales a la imaginació dels infants o acabaran sent adults sense creativitat ni iniciativa.















Amb aquest petit recull aprofito per desitjar-vos un gran SANT JORDI a tots, ja sigueu dracs, princeses o cavallers (o cap dels tres jeje)!! Regaleu molts llibres i molt d'amor (aquest és GRATIS, no escatimeu!!)


La versió descarregable clicant AQUÍ






Per últim, us vull proposar fer d'aquest petit recull personal un recull de tots/es fent-lo més gran i més ric. Escriviu als comentaris totes aquelles novetats (o no tant) que creieu que han de sortir a la llista de les bones opcions d'aquest 2017.





Gràcies, gràcies i gràcies als que em llegiu sempre que podeu, Mestralitza't és mig vostre!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada