divendres, 23 de juny del 2017

DEURES D'UN ESTIU PER VIURE

Ja podem respirar. Informes entregats, aprenentatges viscuts i infants que escalen cap al següent curs. Moltes ja tindreu la mirada i el cap al curs següent maquinant noves idees i projectes. I és que el cap d’una mestra mai s’atura. Hi haurà qui pensi que ja ens estem fregant les mans per les infinites vacances que tenim, però no patiu són els mateixos que pensen que només pintem i enganxem gomets. Res més a dir, es delaten per si sols.

L’estiu ja és una realitat del present. Seran molts els infants que tinguin deures d’estiu i així ha de ser. Sí, han de tenir deures però no pas de llibres ni que impliquin tancar-se a casa i no moure’s d’una cadira. Aquests no són ni motivadors i molt menys significatius per a l’infant. Asseguts a la taula del menjador davant d’un quadern d’estiu no només no estaran aprenent res sinó que, a més, s’estaran perdent experiències. Sí, experiències en família, amb amics, amb ell/a mateix/a, amb la naturalesa, amb l’aigua, i un infinit etcètera. No creieu que tot això val més la pena? Abans que em mal interpreteu i traieu els escuts i les espases, no parlo de no fer-los fer res, parlo de presentar els deures d’estiu d’altres maneres i que impliquin més vivències.


La meva proposta seria aquesta




També podeu proposar-los fer fotografies de totes aquelles coses de la llista que facin i enganxar-les en una llibreta. El resultat final serà un record del seu estiu!



I sobretot, siguin quines siguin les vostres possibilitats, feu de l'estiu un aprenentatge, compartiu-lo amb tots aquells que us facin feliç i no deixeu de somriure, crear, cantar, ballar, cridar, experimentar, provar i mil infinitius més.





Canviar l'educació és possible, FEM-HO!!




SOM-HI MESTRES!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada