dimarts, 25 de juliol del 2017

JOCS PER A EMPORTAR


Bon i calorós estiu a tots/es. Doncs resulta que ja ens trobem ben endinsats en aquest calorós estiu. Sí, sí, com qui no vol la cosa ja estem a mitjans juliol. I jo, abans de penjar el cartellet de “tancat per vacances” al blog volia escriure una darrera entrada. Una entrada d’allò més a la moda doncs us porto JOCS TO TAKE AWAY, és a dir, per a emportar.

Com a bona fan incondicional dels Jocs de taula no podia deixar escapar aquesta possibilitat de reivindicar-ne el seu espai privilegiat a totes les maletes/motxilles de viatge. Molts pensareu: on va aquesta fanàtica, a mi no em caben aquelles capsotes típiques dels jocs a la maleta. I el que no sabeu és que n’hi ha en versions i empaquetatge reduït o d’altres que, directament, són petits.
Així doncs, tant si aneu a la platja o a la muntanya com si us quedeu a casa, tant si aneu en avió com en cotxe el joc de taula serà un gran passatemps i una gran oportunitat per passar divertides estones en família i reforçar els vincles afectius. I tot això alhora que aprenen, és clar. Ho sé, són la LLET!!!


I sense més rotllos...aquest és el meu TOP 10 de jocs per a emportar!!!


FAST FLIP


El TOP 10 de la meva llista és Fast Flip, un joc de velocitat i agudesa que implica numeració.
Consisteix a ser el més ràpid en contar la fruita de la carta que aparegui a la fitxa o bé en trobar quina fruita apareix el número de vegades que indica la fitxa, en cas que sigui una fitxa de número. El primer a respondre la resposta correcta es quedarà amb la carta i en acabar el joc el que en tingui més guanyarà.
L’embalatge, a més, el fa ideal per a viatges i escapades familiars.
El podeu trobar a JugarX jugar.

NADA!


El TOP 9 també és un joc de velocitat i lògica, sembla que són els que més m’agraden. Consisteix a tirar els daus i dir en veu alta totes les imatges que es repeteixin, això sí, han de ser daus de diferent color. Quan ja s’hagin anomenat totes les coincidències es dirà “nada”. És un joc ràpid i divertit que us deixarà amb ganes de repetir.
Disposa de 36 daus que es guarden en una bosseta fent-lo ideal per a viatges. A més, té 3 maneres de jugar diferents perquè la paraula avorriment no existeixi a la taula de joc.


MINI FRUTAL

MI
Al TOP 8 tenim la versió per a emportar del conegut joc de cooperació “el frutal”. En aquest joc haureu de treballar en equip per aconseguir recol·lectar els fruits abans que el corb se’ls mengi. És un gran joc per a fomentar la cooperació i el treball en equip per aconseguir grans objectius. Sovint sols no ho podríem aconseguir.

Aquesta versió per a emportar és ideal per a viatges i sortides. El podeu trobar a JugarXJugar per només 11,50€.

LAVAMONSTRUOS


Els monstres s’han rentat i barrejat sense cap ordre i això s’ha de solucionar. Així doncs, cada infant haurà d’estendre’ls seguint unes consignes el més ràpid possible. El que atrapi tots els que li pertoquen sent el més ràpid aconseguirà una pinça dorada.

Es jugaran diferents rondes per aconseguir les 3 pinces dorades necessàries per ser el vencedor.
A aquest joc també s’hi pot jugar a l’aire lliure en un estenedor real o a diferents alçades.



TIME'S UP! KIDS



Aquesta és la versió cooperativa del Tim
e’s Up per nens. En aquest cas les cartes són dibuixos i s’hi juga en grup. Aquest joc es juga en dues rondes de més o menys 10 min cadascuna. Es comença agafant 20 cartes del munt i posar-les boca baix sobre la taula. La primera ronda consistirà a descriure cadascuna de les cartes fins que totes hagin estat endevinades. En el cas de jugar amb nens de 4 anys pot ser l’adult que les descrigui, del contrari ells mateixos hauran de descriure una a una les 20 cartes.
La segona ronda, es barrejaran les mateixes 20 cartes d’abans però aquest cos en comptes de descriure-les les hauran de representar amb mímica. El joc acabarà quan, entre tots, s’hagin endevinat totes.
És un joc ideal per jugar amb els més petits de la casa de manera cooperativa i no competitiva perquè aprenguin a descriure i representar.

RITMO Y BOLA


Amb aquest TOP 5 els riures estan assegurats. Començarem asseguts en rotllana, al voltant d’una taula, picant amb les mans a les cames al ritme de “we will rock you”. Tot seguir, cadascú haurà de representar un seguit de símbols/postures tot seguit de les que els companys ja hagin fet tot fent una cadena. No t’equivoquis o quedaràs eliminat de la ronda.
Aquest joc és tant divertit com original i fomenta tant la memòria com la consciència corporal, ja que cal representar moviments representats a una carta.  El podeu trobar a JugarXjugar pel mòdic preu de 10 eurets.


IMAGINE


Per deixar volar la imaginació us porto Imagine. Reconec que no és ben bé per a endur, com la resta, però tampoc ocupa tant i val la pena perquè és genial.

Consisteix a crear diferents figures o accions, segons el que la carta digui, tot unint cartes transparents i sobreposant-les de manera que no té límits. Té tantes possibilitats com la imaginació permeti. L’objectiu del joc és que la resta endevini que o quina acció és la que està representant el company amb les cartes.

Aquest joc no concep l’error, tot està permès. És un joc ideal per desenvolupar la creativitat i la imaginació, com el nom bé indica.


FANTASMA BLITZ





Al TOP 3 Fantasma blitz, un joc on la lògica hi juga un paper important però en el que també hi intervenen l’agudesa visual i la velocitat. Per aconseguir ser el primer a agafar l’objecte correcte cal estar molt atent i buscar quin objecte coincideix en color i forma amb el de la carta. Si no n’hi ha cap, cal fer tot el contrari pensant quin és el que ni apareix la seva forma ni el seu color. Només hi ha una opció per a cada carta. El que agafi la figura correcta s’endura la carta i el guanyador serà el que en tingui més.

És un joc molt original que implica molta atenció i fomenta el pensament lògic. A més, les seves peces de fusta el fan ser molt autèntic.

La capsa no mesura més de 10x10cm, ideal per a endur.

DUPLIK


El Duplik és un joc de dibuix en el qual hi tenen cabuda tant els negats amb el dibuix com els més professionals. Un jugador farà de guia/director i anirà explicant indicacions i descrivint el dibuix que la resta haurà de dibuixar sense veure’l. No guanyarà el que millor dibuixi sinó el que el seu dibuix tingui més part tingui en comú amb la targeta original.

Un joc divertidíssim per jugar en família i amics per passar estones creant i aprenent a descriure imatges.
El podeu trobar, com no, a JugarXjugar.


DOBBLE


Els que em coneixeu sabeu que el TOP 1 no podia ser un altre que el DOBBLE. Hi ha versions per tots els gustos i edats que us faran passar divertidíssimes estones amb família i amics alhora que despertareu la velocitat visual i l’atenció focalitzada.
Consisteix a ser el més ràpid en trobar quina és l’única figura en comú amb la carta del centre. A més, per si eren pocs els motius pels quals posar-lo al TOP1, aquest joc permet jugar-hi de 4 maneres diferents pel que podem dir que té 4 jocs en 1.  Us asseguro que no hi haurà cap moment d’avorriment amb aquest joc.
Espereu perquè encara pot ser més perfecte. Resulta que han tret la versió platja amb cartes impermeables i una bossa de reixeta, en definitiva han fet la versió tot terreny.






Fins aquí el TOP10 de jocs TO TAKE AWAY per aquest estiu. El més important és que no deixeu de jugar mai, per més adults que sigueu. Jugar és sempre una oportunitat per aprendre i compartir.





Per últim desitjar-vos a tots/es unes magnífiques i merescudíssimes vacances! Espero que rigueu, balleu, salteu, parleu, crideu, llegiu, descobriu, us divertiu i us avorriu...




Així doncs, el blog queda oficialment TANCAT PER VACANCES fins a l'octubre! Seguiré pensant noves entrades i projectes, us ho asseguro!


Atalis- Menorca




BONES VACANCES!!!!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada