dimarts, 11 d’octubre del 2016

INVENTEM HISTÒRIES AMB STORY CUBES

El post que us porto avui parla del joc STORY CUBES. És us joc que a molts us sonarà, ja que us en vaig parlar al post “Us heu portat bé aquest any?”.  

Com ja sabeu sóc una gran fan dels jocs de taula i considero que poden ser una gran eina educativa per a totes les edats. Com bé us explico a “El poder dels jocs de taula” els jocs ens ofereixen un ampli ventall de possibilitats, tant a l’aula com a casa, i amb ells es poden treballar moltes habilitats i coneixements.

El que us porto avui està, bàsicament, relacionat amb el llenguatge i la creativitat però també fomenta la seqüenciació i l’autonomia. És un joc on les normes són simples i molt obertes a noves possibilitats.

Hi ha diferents temàtiques de daus i són molt fàcils d’adquirir ja que els podeu trobar a qualsevol Abacus pel mòdic preu de 9,99e. Us adjunto les imatges d’algunes versions del joc (no totes perquè n’hi ha masses jeje), n’hi ha moltes i es poden barrejar per jugar o jugar per separat.






El funcionament de Story cubes és simple. Consisteix en crear i inventar històries amb els 9 daus del joc. No hi ha cap resposta incorrecta! Amb els daus i la imaginació tot és possible. Es pot jugar amb els 9 daus una mateixa persona o acumulativament tirant un dau cadascú i sumant la seva part de la història a la dels companys anteriors. Les normes són senzilles el que permet que puguin jugar-hi sense la guia del mestre i en petit grup. Des del meu punt de vista Story cubes és perfecte per formar part del racó de llenguatge, ja que permet el joc autònom i fomenta la creació d’històries i l’aprenentatge de nou vocabulari.

A més considero que és un material de fàcil adaptació per a diferents edats o necessitats. Per exemple pels més petits podem jugar amb menys daus i d’accions senzilles d’enllaçar entre elles. Pels més grans es poden afegir daus i versions del joc més especifiques i amb vocabulari més complex.

A continuació us ensenyo com seria el funcionament i l’exemple d’una història. En el meu cas tinc la versió Voyages que és de fantasia i viatges màgics.


Tirem els daus! Els ordeno pensant en el protagonista i començo a enllaçar. A la meva història només cal que hi apareguin tots els daus, sigui de la manera que sigui i interpretant la imatge de cada dau com es vulgui.

I aquesta és la historieta que m'ha sortit...



E VOILÁ!!



Aquí us en deixo la versió descarregable en PDF.





I per últim, vull saber la vostra opinió de mestre: Què us sembla? El faríeu servir a les vostres aules? Creieu que té possibilitats?


I pels que ja el fèieu servir: us funciona? Com organitzeu la classe per jugar-hi?


Podeu compartir les vostres experiències als comentaris!!






PAULA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada